Az alábbi oldalon minden fontos információt megtalálhatnak az EOutlet webáruházának működésével és a termékek kiszállításával kapcsolatban. Amennyiben bármilyen további kérdése lenne, keressen fel minket az alábbi elérhetőségek egyikén:

Áruházaink e-mail címei:

eoutletbcs@gmail.com /  outletszeged@gmail.com 

Általános tudnivalók


A webáruházban feltüntetett termékek az EOutlet üzleteiben is kaphatóak, áruk érvényes, áfával növelt fogyasztói árak. Amennyiben azonban technikai okok miatt téves ár vagy már nem kapható termék jelenik meg a webáruházban, illetve, ha nem áll épp rendelkezésre a megrendelt mennyiség valamely termékből - illetőleg technikai, logisztikai, egyéb ok miatt a termék tévesen kerül kiküldésre felelősséget nem tudunk vállalni. 
Amennyiben termék átvételekor bármilyen észrevétele van, keresse fel az adott értékesítési pontot. Az internetes oldalon szereplő termékek és árak nem minősülnek ajánlattételnek, csupán tájékoztató jellegűek. Az elírás és az árváltozás jogát fenntartjuk. 

Outlet termékeink nem minden esetben rendelkeznek eredeti csomagolással. Ez üzletenként eltérő lehet, minden esetben a termékinformáció "Csomagolás" részen kerül feltüntetésre a csomagolás módja.

A "Megrendelem" gombra való kattintás után nincs más dolga, mint hogy várja a termék kiszállítását vagy esetlegesen munkatársunk kapcsolatfelvételét .

Szállítás és fizetés


A webáruházunkban kiválasztott termékeket ingyenes házhoz szállítással (Magyarország területén belül), vagy az üzleteinkben személyesen tudja átvenni. Amennyiben előre utalással szeretne fizetni, kérjük vegye fel személyesen a kapcsolatot az adott üzletben kollégáinkkal! 

Mivel készletünk folyamatosan változik, előfordulhat, hogy a kiválasztott termék nincsen raktáron az adott időpontban. Ilyen esetben munkatársaink felkeresik Önt a megadott elérhetőségek egyikén, és egyeztetnek Önnel a csomag tartalmát és kiszállítási idejét/módját illetően. 

A küldemények kiszállítása a rendelés beérkezését követően történik. A webáruházban vásárolt termékek esetén cégünk logisztikai partnere a Royal Sprint Kft. futárszolgálat. A csomag státuszáról, érkezésének időpontjáról a Royal Sprint "Csomagkövetés" oldalán tájékozódhat, a fuvarlevélszám megadásával. Fuvarlevélszámot az adott üzlettől tud kérni.

Készpénzes fizetés futárnak (utánvét)

Fizetésre készpénzben, utánvéttel van lehetősége, az átvétel alkalmával, a szállítást végző futárnak. Nyomatékkal felhívjuk figyelmüket, hogy átvételkor vizsgálja meg a készüléket (a futárnak ezt kötelessége megvárni), és ha az állapotával kapcsolatosan észrevételei vannak, azt a fuvarlevélre megjegyzésként szíveskedjen rávezetni, vagy súlyosan hiányosságok, sérülések esetén az átvételt tagadja meg!

Személyes átvétel

A megrendelt terméket személyesen is átveheti, ezt a rendelés folyamán tudja kiválasztani. Személyes átvételre a kosárba helyezés során kiválasztott üzletben van lehetősége.

A vásárlástól való elállás joga, módja, következményei


A Távollevők között kötött szerződésekről szóló, a 45/2014. Kormányrendelet rendelkezései alapján a vásárló, az áru átvételét követő 14 munkanapon belül, indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette, ennek igazolására a kiszállításkor kapott fuvarlevél ügyfélpéldánya szolgál. A terméket eredeti, sértetlen, átvételkori állapotban kell a számlával együtt visszajuttatnia a megrendelt üzletünkbe, az elállási jog gyakorlásának napjától számított 14 napon belül. Az áruház kizárólag az átvételkori állapotú (sérülésmentes, hiánytalan tartalmú) termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat megtéríteni. Az elállási jog gyakorlása semmilyen többletköltséget nem jelent a vásárló számára, a termék visszajuttatásáról azonban a vásárlónak kell gondoskodnia, ennek költségét viselnie.

Amennyiben a 14 munkanapon belüli elállás jogán visszaküldött csomag megfelel a fenti feltételeknek, az EOutlet kötelezettséget vállal arra, hogy a vételárat a hatályos jogszabályokban rögzítetteknek megfelelően, a csomag átvételét követő 14 napon belül hiánytalanul visszautalja a vásárló részére az előzetesen megadott számlaszámra, vagy az áru személyes üzletünkbe való eljuttatása esetén, készpénzben fizeti vissza.

Figyelem! Megtalálhatók kínálataink között a csomagolássérült, szépséghibás és a kifutó termékek is.  Előfordulhat, hogy szállítás közben sérül meg a termék, ezért kérjük, minden esetben, az áru átvételét követően, a futár előtt ellenőrizze annak épségét, máskülönben nem áll módunkban visszatéríteni sérült áru vételárát!